• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459

Cross cut geweven polyester

Cross-Cut Zeilen

Quantum’s geweven polyester grootzeilen en voorzeilen (CW 2000) zijn dé standaard voor cross-cut zeilconstructies. Het niveau van afwerking is ongeëvenaard, aan iedere detail is aandacht besteed. Duurzaam en eenvoudig te trimmen, prestaties spelen allemaal mee bij de ontwerpcriteria.

Ontworpen voor maximale controle

De vorm van de zeilen is de basis voor zeilplezier en de eenvoud om de boot te trimmen en te laten lopen. De zeilvorm wordt uniek ontworpen voor uw boot door onze eigen ervaren zeilontwerpers.  In het ontwerp wordt uw zeilgebied, ambities en boot specifieke eigenschappen mee genomen door de ontwerper: mastbuiging, waterverplaatsing en oprichtend vermogen. De zeilvorm krijgt een aerodynamisch profiel voor optimale aan de windse prestaties.  De zeilen worden zo ontworpen dat winddruk zoveel mogelijk wordt omgezet in voorwaartse snelheid en niet in helling en roerdruk. Zo kunt u ook langer doorvaren en het reefmoment uitstellen.

De juiste materialen

Quantum’s geweven zeilen zijn  gemaakt van de hoogste kwaliteit, dicht geweven en rekbestendige polyestergarens.  Het minimaliseren van rek is een belangrijke factor bij het creeren van een duurzaam zeil. Er zijn grote verschillen in de garens; de dikte, weving en de finish. Wij testen continu in eigen huis en gebruiken alleen doek van de beste leveranciers. Zo zijn we er zeker van dat we u de beste zeilen leveren van het materiaal dat geschikt is voor de beoogde toepassing.

Gemaakt voor een lange levensduur

Quantum’s  geweven polyester toerzeilen hebben een lange levensduur en houden over ene lange periode hun vorm vast. Onze moderne cross-cut panelen worden met brede naden zowel gelijmd als gestikt met meerdere rijen triple stitch steek. De extra grote versterkingen aan hoeken en reefpunten zorgen voor een gelijkmatige krachtverdeling en verlengen de levensduur van een zeil.

download brochure

geweven polyester

dacron gewoven polyester grootzeil Quantum Sails

CROSS-CUT CW 2000

Quantum’s geweven zeilen worden vervaardigd uit het kwalitatief beste, strak geweven en meest rekbestendige geweven polyester dat op de markt verkrijgbaar is.

  • bootlengte max 50 voet;
  • materiaal: geweven polyester;
  • kleur: wit.

Schematisch is weergegeven hoe CW2000 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 1
Eenvoud om te trimmen 3
Controlle over helling, 2
Aan de windse prestatie, 3
Windbereik, 3
Moment van reven, 2
UV bestendigheid, 3
mogelijkheid om te rollen 2
Duurzaameheid, 5
Optimaal vormbehoud, 2
kosten, 2

Graag adviseren we u welk zeil het beste bij u, uw boot, bemanning en budget past. U krijgt altijd een advies en uiteindelijk een zeil op maat.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Top