• IJmeerdijk 16, 1361 AA, Almere, Netherlands
 • +31 (0)36 5369459

Toer Fusion M

FUSION M ZEILEN

Quantum’s Fusion M zeilen zijn ontwikkeld met gebruik van geavanceerde technische ontwerpprocessen, laminatie- en productiemethoden. Bij Quantum noemen we dat proces iQ Technology . Fusion M zeilen zijn snel, gemakkelijk te hanteren en te trimmen. Met deze zeilen vaart u met veel plezier zowel op de plassen of over de oceaan.

Betere boothandeling en snelheid dankzij een optimale zeilvorm

Fusion M zeilen zijn ontwikkeld als volledige membraanzeilen. Het vezelpatroon wordt op maat ontworpen en geproduceerd zodat de krachten op uw zeil gelijkmatig en in alle richtingen worden verdeeld. Om de ideale vorm te realiseren gebruiken onze zeilontwerpers speciaal ontwikkelde computersoftware om ieder zeil op maat vorm te kunnen geven. Het resultaat is een zeilvorm die langer mee gaat en eenvoudig te trimmen is in alle weersomstandigheden.

 

Minimale rek en hoogwaardige afwerking

Ons twee-staps laminatieproces  resulteert in een superieur membraan. Het gaat langer mee in vergelijking tot zeilen die in een stap zijn gelamineerd. De panelen zijn volledig uitgehard voor het productieproces begint. Zo worden de effecten van krimp vermeden en kan de zeilvorm worden gegarandeerd. Quantum Sails beschikt over eigen productiefaciliteiten, daardoor hebben we grip op het gehele traject. Bovendien zijn we zo in staat om exact te produceren wat onze ontwerpers voor ogen hebben. Zeillatzakken en versterkingen zijn geïntegreerd in het zeil, precies volgens het ontwerp.

Ligthtgewicht vezels

Fusion M zeilen zijn beschikbaar met verschillend type vezels.  Zo kunnen we boten van verschillende lengte van het juiste membraan voorzien en zeilen aanpassen aan uw zeilwensen. Onze Quantum zeilmakers kunnen u verder helpen in het maken van de juiste keuze.

download brochure

Polyester

Fusion M 4000 toer zeil membraam Quantum Sails

FUSION M™ 4000 SERIES

Betaalbare en kwalitatief hoogwaardige membraan toerzeilen voor kleine tot middelgrote toerschepen. De 4000 series combineert de robuuste en betrouwbare performance van Polyester vezles met de state-of-the-art Fusion M constructie. De zeilen zijn standaard uitgevoerd met Taffeta buitenlagen voor extra duurzaamheid.

 • bootlengte van 25 – 45 voet;
 • constructie: membraan;
 • materiaal: zwarte polyester met witte of grijze taffeta buitenlaag;
 • kleur: zwarte vezels.

Schematisch is weergegeven hoe Fusion M 4000  zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 2
Eenvoud om te trimmen, 4
Controlle over helling, 2
Aan de windse prestatie, 2
Windbereik, 3
Moment van reven, 3
UV bestendigheid, 3
mogelijkheid om te rollen, 3
Duurzaameheid, 3
Optimaal vormbehoud, 3
kosten, 3

TECHNORA

Fusion M 6000 serie toer Quantum Sails

FUSION M 6000 SERIES

De zeilen uit de 6000 serie worden uitgevoerd met Technora of een mix van Technora / Carbon vezels. De keuze voor de vezels wordt gebaseerd op de lengte van het schip. In alle gevallen krijgt u een lichtgewicht Fusion M zeil met goede perfromance in een breed windbereik.  Deze constructie biedt excellente eigenschappen in een groot windbereik. Series 6000 zeilen zijn gemakkelijk te trimmen, reven en zeer duurzaam. De zeilen zijn standaard uitgevoerd met Taffeta buitenlagen voor extra duurzaamheid.

 • bootlengte van 30 – 100 voet;
 • constructie membraan;
  • materiaal: MC 6000 Technora;
  • materiaal: MC 6500 mix van Technora  en Carbon;
  • materiaal: MC 6700 mix van Carbon en Technora;
 • kleur: zwarte vezels met witte of grijze taffeta buitenlaag.

 

Schematisch is weergegeven hoe Fusion M 6000 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 5
Eenvoud om te trimmen, 5
Controlle over helling, 5
Aan de windse prestatie, 5
Windbereik, 4
Moment van reven, 4
UV bestendigheid, 4
mogelijkheid om te rollen, 4
Duurzaameheid, 4
Optimaal vormbehoud, 5
kosten, 4

Carbon/Vectran

Fusion M 8000 series toer quantum sails

FUSION M 8000 SERIES

De prestatie/gewichtsverhouding van deze zeilen is superieur.  Een mix van Carbon en Vectran vezels geeft optimale controle over helling en roerdruk terwijl de aandewindse prestaties worden gemaximaliseerd. De zeilen zijn standaard uitgevoerd met Taffeta buitenlagen voor extra duurzaamheid.

 • bootlengte 60+ voet;
 • constructie: membraan;
 • materiaal: MC 8500 voornamelijk Carbon in combinatie met Vectran;
 • kleur: zwarte vezels afgeschermd met witte of grijze taffeta.

Schematisch is weergegeven hoe Fusion M 8000 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 5
Eenvoud om te trimmen, 5
Controlle over helling, 5
Aan de windse prestatie, 5
Windbereik, 4
Moment van reven, 4
UV bestendigheid, 4
mogelijkheid om te rollen, 4
Duurzaameheid, 4
Optimaal vormbehoud, 5
kosten, 5

Graag adviseren we u welk zeil het beste bij u, uw boot, bemanning en budget past. U krijgt altijd een advies en uiteindelijk een zeil op maat.

laminaat zeil hoge druk productie
zeilvorm iq technology quantum sails

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top