• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
 • +31 (0)36 5369459

Triradiale toerzeilen

TRI-RADIALE TOERZEILEN

Tri-radiale zeilen zijn gemaakt uit vooraf geproduceerd doek. De panelen worden opgebouwd vanuit de drie zeilhoeken. De lange of “warp” vezels van het materiaal liggen zo dat ze zijn uitgelijnd in de primaire belastingsrichting. Zo wordt de rekbestendigheid en vormvastheid verbeterd. Tri-radiaal zeilen leveren betere prestaties dan de traditionele cross-cut ontwerpen.

Ontworpen voor maximale controle

Comfort aan boord en zeilplezier worden voor een groot deel door de zeilvorm bepaalt. De vorm van de zeilen ontwerpen wij op maat voor uw boot. Dit gebeurt door Quantum’s ervaren zeilontwerpers op basis van uw wensen, het zeilgebied en boot specifieke kenmerken zoals; mastbuiging, waterverplaatsing en oprichtend vermogen. Het zeil krijgt een glad, vlak aerodynamisch profiel voor optimale aandewindse prestaties, met een open achterlijk om de helling en roerdruk te verminderen. Zo is het mogelijk om met verschillende windsterktes comfortabel te zeilen. U kant langer door zeilen zonder te reven.

Het juiste materiaal

Tri-radiale zeilen bieden wij in verschillende uitvoeringen. Variërend van geweven materialen tot composieten. Uiteraard alleen van de beste doekleveranciers. Over het algemeen zijn er vier categorieën:

  •  Geweven radiaal: geweven polyester speciaal ontworpen met sterkte in de lengte richting van het doek. De vezels kunnen zo worden gebruikt in een tri-radiale paneelconfiguratie. In vergelijking met kruislings geweven polyester biedt dit materiaal 10 tot 20% minder rek dankzij de doeksoort en de efficiëntie van de paneellay-out. Geschikt voor boten tot ongeveer 40 voet.
  • Spectra® versterkt geweven radiaal: een radiaal geweven basismateriaal versterkt met Spectra® of andere high-modulus vezels zorgt voor extra sterkte en duurzaamheid bij hoge belastingen. Het doek  biedt vergelijkbare prestaties als het geweven radiaal met als extra voordeel betere prestaties onder hoge belastingen. Hierdoor is dit materiaal bruikbaar voor boten tot 60 voet.
  • Polyester composieten: composietconstructie met lange , rechte, polyestergarens ingeklemd tussen twee lagen geweven polyester taffetas. De spreiding van de vezel zorgt voor de rekbestendigheid, aangevuld met een polyesterfilm laag voor de balans. Geweven taffetas aan beide kanten zorgen voor bescherming tegen UV en schavielen. In vergelijking met cross-cut geweven Polyester bieden deze materialen maar liefst 40 tot 50% betere rekweerstand. Ideaal voor boten tot 55 voet.
  • Composieten met hoge modulus: identiek aan de polyestercomposieten, behalve dat het vezels  bestaan uit hoge modulusvezels zoals Spectra® of Aramide. Dankzij deze vezels wordt de rek extreem verminderd. Afhankelijk van het vezeltype en vergeleken met cross-cut geweven polyester, bieden deze materialen vier tot vijf keer betere rekweerstand. Ideaal voor grotere boten tot 80 voet.

download brochure

Geweven polyester

TR2200 triradiaal zeil grijze panelen toer Quantum Sails

CRuising Tri-radial TR2200

De 2200 serie gebruikt een tri radiale constructie met speciaal in de lengte richting geweven Polyester. Radiaal geweven materiaal kan in vergelijking tot cross-cut  beter worden aangepast aan de trekrichtingen in een zeil. Zo wordt rek sterk verminderd. Er zijn verschillende radiaal geweven materialen beschikbaar afhankelijk van bootlengte en gebruik.

 • Bootengte onder de 45 voet.
 • Materiaal: in lengterichting geweven radiaal Polyester versterkt met Spectra.
 • Kleur: wit.

Schematisch is weergegeven hoe TR2200 zich vergeleken met andere zeilconstructies gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 2
Eenvoud om te trimmen, 3
Controlle over helling, 3
Aan de windse prestatie, 3
Windbereik, 3
Moment van reven, 5
UV bestendigheid, 3
mogelijkheid om te rollen, 3
Duurzaameheid, 3
Optimaal vormbehoud, 4
kosten, 2

LAMINAAT

TR2600 toer triradiale zeilen quantum sails

CRuising Tri-radial TR2600

De 2600 serie gebruikt een tri radiale constructie van de panelen van hoogwaardig polyester. Lange  polyester vezels worden gevangen tussen films van geweven polyester (taffeta). Een polyester film zorgt voor de basisstabiliteit.

 • Bootlengte onder de 55 voet.
 • Materiaal: Polyester of Pentex vezels beschermd met taffeta.
 • Kleur: wit.

Schematisch is weergegeven hoe TR2600 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 3
Eenvoud om te trimmen, 4
Controlle over helling, 4
Aan de windse prestatie, 4
Windbereik, 4
Moment van reven, 3
UV bestendigheid, 3
mogelijkheid om te rollen, 4
Duurzaameheid, 4
Optimaal vormbehoud, 4
kosten, 3

LAMINAAT

TR2800 Square-head triradiaal zeil Quantum Sails

CRuising Tri-radial TR2800

De 2800 serie gebruikt een tri radiale constructie van de panelen met vezels van hoogwaardige composiet materialen: onder andere Dyneema en Aramide vezels. Er is een aantal varianten mogelijk binnen deze serie. De keuze hangt onder andere af van bootlengte en het te verwachte gebruik.

 • Bootlengte tussen 40 en 80 voet.
 • Materiaal: combinatie van composieten beschermd met taffeta.
 • Kleur: overwegend wit.

Schematisch is weergegeven hoe TR2800 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 5
Eenvoud om te trimmen, 5
Controlle over helling, 5
Aan de windse prestatie, 5
Windbereik, 5
Moment van reven, 2
UV bestendigheid, 2
mogelijkheid om te rollen 5
Duurzaameheid, 4
Optimaal vormbehoud, 5
kosten, 5

Graag adviseren we u welk zeil het beste bij u, uw boot, bemanning en budget past. U krijgt altijd een advies en uiteindelijk een zeil op maat.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Top