• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459

Cross cut wedstrijdzeil

Cross-Cut Wedstrijdzeil van geweven polyester

Quantum’s geweven polyester grootzeilen en voorzeilen (RW 1000) zijn de standaard voor cross-cut zeilconstructies voor wedstrijdboten. Het niveau van afwerking is ongeëvenaard, aan iedere detail is aandacht besteed. Bij het ontwerp houden we rekening met eigenschappen als duurzaamheid, eenvoud om te trimmen en prestaties.

Ontworpen voor maximale controle

Zeilvorm is essentieel voor boothandling en snelheid.  De zeilvorm wordt bepaald door Quantums gespecialiseerde zeilontwerpers. Zij houden rekening met uw wensen, ambities en natuurlijk  bootspecifieke eigenschappen als mastbuiging, waterverplaatsing en oprichtend vermogen. De zeilvorm krijgt een aerodynamisch profiel voor optimale aan de windse prestaties.  De zeilen worden zo ontworpen dat winddruk zoveel mogelijk wordt omgezet in voorwaardse snelheid en niet in helling en roerdruk.

Het juiste materiaal

Geweven materialen voor wedstrijdzeilen verschillen in stugheid van de toervarianten. Het knisperende geluid van een beweeglijk zeil is kenmerkend voor de garenversterkte finish van het geweven racemateriaal. Quantum’s geweven zeilen zijn gemaakt van de beste kwaliteit doek, strak geweven en de meest rekbestendige  polyestergarens die beschikbaar zij. Het minimaliseren van rek is de sleutel tot het creëren van een duurzaam zeil van een uitzonderlijke vormvastheid.Geweven materialen zijn niet gelijk gemaakt; er zijn variaties in garentype, dikte, weefpatroon en afwerking. We testen intern alle materialen en gebruiken alleen hoogwaardig zeildoek, passend bij de toepassing, geselecteerd uit de beste die toonaangevende leveranciers te bieden hebben.

Gebouwd voor de zwaarste wedstrijd

De geweven polyesterzeilen van Quantum blijven langdurig presteren. Onze moderne, cross-cut constructie is voorzien van panelen met extra brede naden. Deze zijn en verlijmd en met drievoudig stikwerk verbonden. Extra “vlinder” -versterkingen aan beide kanten van het zeil zorgen dat krachten over het zeil verdeeld worden en het zeil lang zijn vorm houdt. In veel gevallen zijn de versterkingen 50% groter dan die van andere zeilmakers.

geweven polyester

dacron gewoven polyester grootzeil Quantum Sails

Racing CROSS-CUT RW 1000

Quantum’s cross-cut, geweven zeilen worden vervaardigd uit het kwalitatief strak geweven en meest rekbestendige geweven polyester. Zo blijf zeilvorm het best behouden.

  • bootlengte max 40 voet;
  • cross-cut;
  • materiaal: geweven polyester;
  • kleur: wit;

Schematisch is weergegeven hoe RW1000 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 1
Eenvoud om te trimmen 3
Controlle over helling, 2
Aan de windse prestatie, 3
Windbereik, 3
UV bestendigheid, 2
Bestand tegen klapperen 2
Duurzaameheid, 5
Optimaal vormbehoud, 2
kosten, 2

Graag adviseren we u welk zeil het beste bij u, uw boot, bemanning en budget past. U krijgt altijd een advies en uiteindelijk een zeil op maat.

Top