• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
 • +31 (0)36 5369459

Triradiale wedstrijdzeilen

TRI-RADIALE WEDSRIJDZEILEN

Tri-radiale zeilen zijn gemaakt uit vooraf geproduceerde panelen. Deze panelen opgebouwd vanuit de drie zeilhoeken. De lange of “warp” vezels van het materiaal liggen zo dat ze zijn uitgelijnd in de primaire belastingsrichting. Zo wordt de rekbestendigheid en vormvastheid verbeterd. De Tri-radialen zeilen leveren betere prestaties dan de traditionele cross-cut ontwerpen.

Ontworpen voor maximale controle

De zeilvorm bepaalt voor een groot deel snelheid en trimgemak. De vorm van de zeilen ontwerpen wij op maat voor uw boot. Quantum’s ervaren zeilontwerpers gebruiken eigen ontwerpsoftware en ontwerpen een zeil op maat  op basis van  bootspecifieke kenmerken zoals mastbuiging, schootvoering, waterverplaatsing, oprichtend vermogen, maar ook uw wedsrijddoelen. Het zeil krijgt een glad, vlak aërodynamisch profiel voor optimale aandewindse prestaties, met een goed gebouwd achterlijk om de helling en het roerdruk te verminderen.

De juiste materialen

Tri-radiale zeilen bieden wij aan in verschillende materiaalcategorieën. Variërend van eenvoudige geweven materialen tot custom composieten. Uiteraard alleen van de beste doekleveranciers. Wij onderscheiden drie categorieën:

 •  Geweven radiaal: geweven polyester speciaal ontworpen met sterkte in de lange (schering) richting, zodat de vezels kunnen worden gebruikt in tri-radiale paneelconfiguratie. In vergelijking met kruislings geweven polyester biedt dit materiaal 10 tot 20% minder rek dankzij deze doeksoort en de efficiëntie van de paneellay-out. Deze optie werkt goed bij boten tot 30 voet.
 • Polyestercomposieten:  Een gelaagde zeilopbouw van grote rechten ongedraaide polyester vezels (gaas) ingeklemd tussen twee lagen geweven polyester film. Het glasvezelnetwerk zorgt voor de rekbestendigheid, aangevuld met een laag polyesterfilm voor de balans, terwijl de geweven taffeta’s zorgen voor stevige bescherming tegen, UV, scheuren en schavielen. In vergelijking met cross-cut geweven polyester bieden deze materialen maar liefst 40% tot 50% betere rekweerstand. Ideaal voor boten tot 40 voet.
 • Composieten met hoge modulus: Identiek aan polyestercomposieten, behalve dat het vezelnetwerk bestaat uit hoge modulusvezels zoals Spectra, koolstof of aramide. De rek van deze vezels is nog lager. Afhankelijk van het vezeltype en vergeleken met cross-cut geweven polyester, bieden deze materialen vier tot vijf keer betere rekweerstand. Ideaal voor grotere boten, tot 80 voet.

Geweven polyester

tr3200 geweven polyester Quantum sails

Racing Tri-radial TR3200

De 3200 serie gebruikt triradiale  panelen van in de lengte gerichte vezels van polyester. Radial geweven materiaal kan beter worden aangepast aan de trekrichtingen in een zeil in verhouding tot een cross-cut oplossing. Zo wordt rek verder verminderd.

 • bootlengte onder de 30 voet;
 • materiaal: in lengterichting geweven radial polyester;
 • kleur: wit.

Schematisch is weergegeven hoe TR3200 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 2
Eenvoud om te trimmen, 3
Controlle over helling, 3
Aan de windse prestatie, 3
Windbereik, 3
UV bestendigheid, 5
Bestendigheid vezels tegen klapperen, 3
Duurzaameheid, 3
Optimaal vormbehoud, 3
kosten, 2

polyester composiet

wedstrijd trirradiaal tr 3600 quantum sails

Racing Tri-radial TR3600

De 3600 serie gebruikt triradiale constructies van panelen van hoogwaardig polyester composiet. Grote ongeweven polyester vezels (scrim) worden gesandwitched tussen externe films van geweven polyester (taffea). Een polyester film zorgt zo voor de basis stabiliteit.

 • bootlengte onder 40 voet.
 • materiaal: polyester composieten beschermd met taffeta
 • kleur: wit

Schematisch is weergegeven hoe TR3600 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 3
Eenvoud om te trimmen, 4
Controlle over helling, 4
Aan de windse prestatie, 4
Windbereik, 4
UV bestendigheid, 3
Bestendigheid vezels tegen klapperen 4
Duurzaameheid, 4
Optimaal vormbehoud, 4
kosten, 3

Carbon / Aramide

wedstrijd triradiaal tr 3800 Quantum sails

RacingTri-radial TR3800

De 3800 serie gebruikt triradiale constructies van panelen van hoogwaardige composiet materialen: carbon, aramide en Spectra vezels. Er is een groot aantal varianten mogelijk binnen deze serie. De keuze hangt onder andere af van bootlengte en het te verwachte gebruik.

 • bootlengte tussen 40 en 80 foot
 • materiaal: combinatie van composieten carbon/aramide beschermd met taffeta
 • kleur: wit met een zwarte vezelstructuur

Schematisch is weergegeven hoe TR3800 zich in verhouding tot andere zeilconstructies zich gedraagt, waarbij 1 laag is en 5 hoog.

Sterkte / gewicht verhouding, 5
Eenvoud om te trimmen, 5
Controlle over helling, 5
Aan de windse prestatie, 5
Windbereik, 5
UV bestendigheid, 2
Bestendigheid vezels tegen klapperen
Duurzaameheid, 4
Optimaal vormbehoud, 5
kosten, 5

Graag adviseren we u welk zeil het beste bij u, uw boot, bemanning en budget past. U krijgt altijd een advies en uiteindelijk een zeil op maat.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top