• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459

J/109 Klasse zeilen

Quantum Sails heeft veel energie gestoken in het ontwikkelen van J/109 zeilen die zijn geoptimaliseerd voor eenheidsklassewedstrijden. Onder leiding van kerry Klingler,  Quantum’s J/boat ontwerper, domineren Quantum-zeilen oa. de Noord-Amerikaanse kampioenschappen.

De combinatie van ons grootzeil en de fokken zorgt voor uitstekende aandewindse prestaties. Het grootzeil en de fok werken goed samen en zijn eenvoudig te trimmen voor een grote windrange. Onze uitgebreide tuning guide maakt het eenvoudig om de boot te trimmen voor verschillende omstandigheden. De Quantum AP-klasse gennaker is vergevingsgezind en snel, waardoor de boot diep kan varen voor de wind met behoud van snelheid.

Graag adviseren wij u hoe u uw J/109 optimaal geprepareerd aan de startlijn krijgt.

J/109 zeilen fok jib Quantum Sails
lichtweer fok j/109 quantum sails light

J/109 FUSION M AP 105% FOK

De AP-fok is een Fusion MR 5300 zeil met 30% carbon en 70% aramide vezels. De vezeldichtheid halverwege het achterlijk is 13.000 denier. Met de nieuwste lamineertechnologieën is deze fok ontworpen voor snelheid en een lange levensduur. Deze fok heeft een windbereik van 0 tot 18 knopen. Met dit zeil worden in verschillende omstandigheden resultaten geboekt. De AP fok is voorzien van verticale zeillatten.

Standaard wordt de AP fok geleverd inclusief dieptestrepen, telltales en telltale ruit, meetstempel en lange zeilzak.

J/109 FUSION M HEAVY 105% FOK

De heavy fok is opgebouwd uit Fusion MR 5300 Membraan, met 30% carbon en 70% Aramide vezels. Dit zeil is geproduceerd met de nieuwste lamineertechnieken voor de beste prestaties en een lange levensduur. Het zeil heeft 18.000 Denier halverwege het achterlijk, dat maakt de fok sterk en minimaliseert de rek. De Heavy fok is vlakker gesneden voor de zwaardere omstandigheden terwijl het nog steeds goed te trimmen is als de wind inzakt. Windrange van het zeil is 17-23 knopen.

De fok wordt geleverd met dieptestrepen, telltales en telltale ruit, meetstempel en lange zeilzak.

zwarweer fok heavy j/109 qunatum sails
J/109 fusion M grootzeil quatum sails

J/109 Fusion M grootzeil

Het klasse grootzeil is opgebouwd uit MR 5300 Membraan, 30% carbon en 70% aramide vezels, met 15.000 dernier halverwege het achterlijk. De nieuwste lamineertechnieken staan garant voor een high performance zeil met met een lange levensduur. De toplat is doorgelat, gevolgd door vier korte verjongde latten. Het zeil is eenvoudig te trimmen en presteert in een brede range van licht tot zwaar weer.

Het zeil wordt standaard uitgerust met zeilnummer, dieptestrepen, telltales, J/109 logo, klassestempel en één rif. Het voorlijk wordt standaard uitgevoerd met een pees, maar kan ook van leuvers worden voorzien.

J/ 109 A2 KLASSE Gennaker – AIRX 650 of SUPERKOTE 75

De gennaker is ontworpen voor up/ down wedstrijden. Het zeil kan worden geleverd in AIRX650 of SUPERKOTE 75. In beide doeksoorten voldoet de gennaker aan de klasse regels voor minimum doekgewicht. Het Airx 650 doek heeft de voorkeur in omstandigheden met meer wind. De SuperKote 75 is bijzonder goed in lichtere omstandigheden door een andere coating van het doek. Beide zeilen zijn gemakkelijk te trimmen en snel.

Beide gennakers worden geleverd met spinnakertas en geschilderde zeilnummers.

gennaker j/109 quantum sails

Uiteraard kunnen de zeilen ook verder worden geoptimaliseerd voor shorthanded wedstrijden of ORC / IRC wedstrijden. Onze zeilmakers helpen u graag verder

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top