• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
ECHTE WEDSTRIJDZEILERS
GAAN DE UITDAGING AAN
wedstrijdzeilen quantum sails

VOOR CLUBRACERS
EN WK DEELNEMERS

VOORDEKKER QUANTUM SAILS

GRAAG ADVISEREN WIJ U

Werkwijze: Onze aanpak

Lokale kennis en internationale expertise

Nieuwe zeilen aanschaffen is voor de meeste zeilers een ingewikkeld traject. Natuurlijk verheugt u zich op het eindresultaat. Maar hoe weet u dat u ingaat op de beste offerte? Bestaande klanten van Quantum Sails zijn op de hoogte van de kwaliteit van onze aanpak en onze zeilen. Ook nieuwe klanten overtuigen we graag met onze werkwijze:

wedstrijdzeilen quantum sails fusion m
wedstrijdgennaker quantum sails

De offerte aanvraag. Waarom willen we zoveel van u weten?

U klopt bij ons aan voor een offerte en geeft uw wensen door. Vertel zo veel mogelijk over uzelf en uw boot. Des te beter kunnen wij u helpen en de offerte samenstellen.

Wat zijn uw zeilambities, welke toertocht of wedstrijd zeilt u. Gaat u de oceaan over, of geniet u op het IJsselmeer. Hoe zeilt u; alleen, met familie of met wisselende opstappers.  Heeft u specifieke wensen over reefhoogtes, doorlopende zeillatten, een reefbare fok of een speciaal kleurenpatroon in de gennaker.

Bij wedstrijdzeilen wordt er rekening gehouden met de klassenregels of meetbrief.
Op basis van uw wensen en onze kennis maken wij een unieke offerte. We nemen de tijd om de offerte met u te bespreken en u te adviseren.

Het ontwerp; wij meten alijd op

Als u akkoord gaat met de offerte, komen we bij u aan boord uw tuigage opmeten. Zo zijn we verzekerd van het juiste zeil voor uw boot. Mastbuiging, bevestiging van de zeilen, uw fokkenrails. Met alle details houden we rekening.

Met deze gegevens gaan we aan de slag met een van onze zeilontwerper van Quantum Sails. Zeilmaker en ontwerper bespreken gezamenlijk de details en wensen.

De ontwerper gaat aan het werk en betrekt in zijn ontwerp internationale ervaringen. Quantum Sails heeft in de loop der jaren een database opgebouwd met succesvolle zeilontwerpen. Ongetwijfeld hebben we eerder voor uw type schip een zeilontwerp gemaakt.

De ontwerper koppelt het zeilontwerp terug aan de zeilmaker. Als hij akkoord is, gaat het zeil in productie. Voor de Fusion M membraamzeilen gaat dit volgens iQ technology. Voor de andere zeilmaterialen gaat het ontwerpproces volgens het zelfde principe.

fok koop offerte quantum sails

“ik was verrast door de persoonlijke aandacht, het oog voor detail en de adviezen die ik kreeg. En wat een zeil. Alle beloftes kwamen uit. Ik hoop er lang mee rond te zeilen”

fusion m wedstrijd laminaat zeil membraan
Toer grootzeil en toerfok Quantum sails

De productie; uw zeil wordt vakkundig gemaakt

Op onze eigen productie locaties worden de zeilen gefabriceerd. Zo houden we 100% controle over het resultaat. Voor onze zeilen gebruiken we uitgebreid geteste doeksoorten, van geweven polyester tot carbon membraan.

Alle zeilen kennen een hoogwaardige afwerking. Wij zijn er trots op dat onze afwerking de standaard zet in de industrie. Versterkingen zijn robuust en lichtgewicht. Reguleerlijnen met de hand weggewerkt, zeillatten zijn precies op maat. Bovendien worden naden met hoogwaardige lijm geplakt en met sterke garens gestikt. Vraag uw zeilmaker naar de unieke afwerking en waar Quantum Sails het verschil maakt.

Kleuren van UV-stroken, spinnakerpanelen of dieptestrepen bepaalt u zelf.

Voor onze Fusion M zeilen hebben we onze eigen productietechniek ontwikkeld. U leest daar meer over bij iQ technology. Belangrijk is dat u een hoogwaardig zeil krijgt, zoals is gespecificeerd door de ontwerper. Dat wil zeggen lichtgewicht, de juiste mix van vezels op de juiste plek en ingelamineerde versterkingen en zeillatzakken die in het laminaat zijn opgenomen.

Als uw zeil geproduceerd is volgt een eindcontrole.

De controle na het eerste seizoen met uw nieuwe zeil is gratis. Vraag naar de voorwaarden!

Eerst controle dan de levering

Na de productie van het zeil op een van onze productielocaties, kijken wij het zeil volledig na.

  • Voor de wedstrijdzeilers meten we het zeil en voorzien het zeil van het juiste meetcertificaat. Et zeil is over het algemeen al voorzien van zeilnummer en dieptestrepen.
  • Zo nodig zeilen we een keer met u mee om u te adviseren over de juiste trim.
  • Voor reparaties en aanpassingen kunt u altijd bij ons in de zeilmakerij terecht. Bent u met u boot in het buitenland? dan kunt u in heel veel landen terecht bij een Quantum Sails zeilmaker.
  • Uiteraard krijgt u advies hoe u  de levensduur van u zeil kunt verlengen. Een jaarlijkse controle is daar éen van.
  • Tot slot: mocht er iets misgaan dan kunt u altijd terugvallen op de ruime garantieregeling van Quantum Sails.

Op deze manier doen we  er alles aan om u zoveel mogelijk zeilplezier te bezorgen. Want daar gaat het ten slotte om.

toerredail toerfok toergenua quantum sails
gennaker j/109 quantum sails

Meer weten? We leggen graag uit wat we voor u kunnen betekenen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top