• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
quantum racing quantum sails contact
ZEILMAKERIJ IN ALMERE
AAN MARKERMEER EN SNELWEG A6

Een logo of afbeelding in uw zeil?

Zorg dat uw sponsor goed in beeld komt met zijn logo of afbeelding in uw zeil.  Met verschillende technieken zijn er meerdere mogelijkheden om uw zeilen te personaliseren door een logo of afbeelding te plaatsen. Afbeeldingen en logo’s worden veel toegepast op wedstrijdzeilen maar het is voor iedereen  mogelijk om een ​​unieke afbeelding in het zeil te plaatsen.

Dat kan al voor een relatief klein budget. Afhankelijk van de illustratie en de manier van aanbrengen kunnen de kosten beperkt blijven. De prijs van een afbeelding wordt bepaald door het oppervlak, de complexiteit en het aantal toegepaste kleuren: hoe meer kleuren en hoe complexer, hoe duurder een afbeelding.

Quantum Sails brengt niet alleen de afbeelding aan,  maar we kunnen ook helpen bij het ontwerpen van de perfecte afbeelding en adviseren over de positie in het zeil. Unieke afbeeldingen kunnen worden toegepast op zowel nieuwe of oude zeilen. Of het nu Dacron, Nylon of Quantum Fusion M zeilen zijn.

Er zijn vier primaire applicatietechnieken die variëren in prijs en toepassing, afhankelijk van het type zeildoek  waarop de afbeelding wordt toegepast.

 

Er zijn vier primaire applicatietechnieken die variëren in prijs en bruikbaarheid, afhankelijk van het soort zeilmateriaal waarop de afbeelding wordt toegepast.

zeilmakerij logo plaatsen

Adviseer mij over de mogelijkheden om een logo of afbeelding aan te brengen op mijn zeilen

hand geschilderd zeil quantums sails

HANDMATIG SCHILDEREN

handmatig schilderen is de meest gebruikte manier om een afbeelding toe te passen omdat het een kostenefficiënte methode is. Het kan op vrijwel elk materiaal worden gebruikt. Bovendien brengt het nauwelijks extra gewicht met zich mee. Het proces is vergelijkbaar met zeefdruk en is heel geschikt voor eenvoudige grafische afbeeldingen op lichtgekleurde zeilen: hetzij Dacron-zeilen of nylon spinnakers. Op een fok of grootzeil wordt het logo aan beide kanten van het zeil  aangebracht, terwijl op een spinnaker het geïnkte logo  slechts aan één zijde wordt aangebracht.

Kleursublimatie

Voor gecompliceerde logo’s, bijvoorbeeld de brullende tijger op de gennaker van de Flying Tiger, wordt dye-sublimatie, of kleursublimatie  gebruikt. Het logo is op de panelen van de spinnaker afgebeeld. Deze techniek wordt primair toegepast op nylon doek. De afbeelding wordt afgedrukt op een rol doek. De panelen worden uitgesneden en vervolgens samengevoegd als onderdeel van de gennaker.  Zo kunnen ingewikkelde afbeeldingen met een groot aantal kleuren natuurgetrouw worden gereproduceerd.

logo afbeeldingen printen zeilen spinnaker gennaker quantum sails
plakfolie grootzeil quantum sails

 Plakfolio op een grootzeil

Afbeeldingen kunnen worden afgedrukt op plakfolie en als sticker op het zeil worden aangebracht. Dit wordt het meest gebruikt op grootzeil of genua. Met name op donkere membraanzeilen. Deze toepassing is met name geschikt voor eenvoudige vormen zoals letters en cijfers.

De inlay methode

Bij de inlay methode voor spinnakers wordt het logo in het zeil gestikt. De panelen worden zorgvuldig in dezelfde trekrichting als het originele doek gelegd om de integriteit van het zeil niet te beïnvloeden. Het is een bewerkelijk proces maar geeft een perfect resultaat met de langste levensduur.

inlay spinnaker quantum sails
Top