• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
Melges zeilen eenheidsklasse quantum sailsIN DE TOP VAN IEDERE KLASSE

J/70 zeilen

Sinds de introductie van de J/70 is Quantum door J/boats aangewezen als een van de ontwikkelaars van J/70 zeilen. Vanaf het begin is het Quantum team met passie en toewijding aan de slag gegaan. Bovendien zijn we doorlopend  op zoek naar verbeteringen. Met gepaste trost hebben we recent een geheel nieuw J/70 cross-cut grootzeil geïntroduceerd. Ook is het ontwerp van de  radiale fok  en die van de Airx650 gennaker aangescherpt.

Tuigen van de J/70?  Ga naar onze uitgebreide tuning guide of ga naar de quick tuinig guide

Quantum Sails J/70
radial fok j/70 eenheidsklasse quantum sails

J/70 JIB CF-2

Tri-radiaal is de toekomst voor snel aan de wind zeilen in de J/70 klasse. Met laser gesneden voor uiterste precisie en met de hand afgewerkt voor de beste details. De CF-2 Tri-radiaal is ontworpen met een volle entry en een vlakke exit voor maximale snelheid, duurzaamheid en wendbaarheid. De fok blinkt uit in alle omstandigheden door de uitwisselbare zeillatten. Gebouwd met een mix van hoogwaardige Dimension Polyant doeksoorten zal dit zeil wedstrijd na wedstrijd zijn perfecte vorm behouden.

INCLUSIEF: RBS zeillatten (licht en zwaar), vensters, tell tales, dieptestrepen, lange zeilzak en klasse royalties (J/70 en ISAF).

J/70 GROOTZEIL CROSSCUT CM-1

Als je op zoek bent naar het meest geavanceerde grootzeil om je dit seizoen een voorsprong te geven, dan is de CM-1 het grootzeil voor jou. Het is snel en heeft een veelzijdig ontwerp dat gemakkelijk te trimmen is. Het grootzeil is een krachtpatser in golven en vlak water, waardoor het een favoriet is van zowel kampioenen als beginners. De CM-1 is gemaakt van premium Dimension Polyant 240B zeildoek en ontworpen met onze gepatenteerde iQ Technology® die zorgt voor ideale vorm elke keer dat je het zeil hijst.

INCLUSIEF: RBS-latten (licht en zwaar), vensters, tell tales, nummers, dieptestrepen, lange zeilzak, klasse-teken en royalty’s (J/70 en ISAF).

j/70 grootzeil quantum sails eenheidsklasse
Airx 650 gennaker j/70 quantum sails

J/70 GENNAKER F6 – AIRX 650

Quantum’s F-6 gennaker is de go-to J/70 gennaker voor alle omstandigheden. Het zeil is uitermate populair doordat het goed presteert op voordewindse koersen en hoge snelheden haalt op de reach rakken. Deze gennaker is gemaakt met AIRX 650 en is snel, responsief en flexibel, maar toch stijf genoeg om met een goede pomp van de golven te varen. Het zeil kan van een eigen afbeelding of logo worden voorzien voor maximale stijlpunten.

INCLUSIEF: Zeilzak, royalty’s (J/70 en ISAF).

DYNAKOTE 75 GENAKER J/70

Ontworpen met Quantum’s iQ Technology software. De Dynakote 75 panelen zijn met de laser gesneden en worden in elkaar gezet met oversized, druppelvormige hoekversterkingen. De hoeken zijn uit extra lagen opgebouwd en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de krachten. De gennaker is uitgevoerd met een roestvrijstalen ring in de top versterkt met meerdere webbingbanden, een Rutgerson-persring aan de tack en webbingbanden in de schoothoek. Vrije kleur keuze, zeilnummers, een voorlijklijn en reguleerlijnen in achter- en onderlijk maken samen met een zeilzak het zeil compleet. Het zeil wordt voorzien van meetstempels en klasse- en ISAF-meetstickers.

Dynakote gennaker j/70 Quantum Sails

Voor meer informatie en prijs van de verschillende zeilen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Top