• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
eenheidsklassezeilen, grootzeil, fok, gennaker quantum sails

IN DE TOP VAN IEDERE KLASSE

J/70 zeilen

Sinds de introductie van de J/70 is Quantum door J/boats aangewezen als een van de ontwikkelaars van J/70 zeilen. Vanaf het begin is het Quantum team met passie en toewijding aan de slag gegaan. Bovendien zijn we doorlopend  op zoek naar verbeteringen. Met gepaste trost hebben we recent een geheel nieuw J/70 cross-cut grootzeil geïntroduceerd. Ook is het ontwerp van de  radiale fok  en die van de Airx650 gennaker aangescherpt.

Tuigen van de J/70?  Ga naar onze tuinig guide

J/70 genaker J/70 zeilen Quantum sails
J/70 KLASSE FOK QUANTUM SAILS J/70 zeilen

RADIAL FOK J/70

De fok heeft in 2017 een nieuw radiaal ontwerp gekregen.  De nieuwe vormgeving van de topsectie en de latconfiguratie maakt het zeil veelzijdiger bij verschillende windsterktes en biedt meer snelheid. De fok is gemaakt van Dimension Polyant-doek in zowel de top als het midden van het zeil. De Quantum J/70 radiale fok heeft veel power, is snel, gemakkelijk te trimmen en duurzaam. Hij kan worden getrimd met het leioog naar voren zonder inhaul en met het leioog naar achteren en maximale inhaul. De veelzijdigheid van dit zeil maakt het onmisbaar in elke J/70-inventaris.

De Quantum J/70 radiale fok heeft unieke details zoals latten die aan de onderkant van de latzak  worden ingevoerd. Een flap in de halshoek  zorgt voor bescherming en bedekt de bevestiging aan de furler.

Dit zeil wordt standaard geleverd met vensters, verjongde RBS-latten, lange rolzak met lattenvak, telltales, vier dieptestrepen, meetstempels en klasse- en ISAF-meetstickers.

CROSS-CUT GROOTZEIL J/70

In 2017 is het Quantum J/70 cross-cut grootzeil geïntroduceerd. Het makkelijk te trimmen zeil is veelzijdig en snel. Het grootzeil is ontworpen door Quantum’s Doug Stewart, in nauwe samenwerking met de J/70-klasseexperts van het bedrijf. Het nieuwe ontwerp is veelvuldig getest.  Het zeil is gebouwd met premium doek van Dimension Polyant en ontworpen met onze eigen iQ Technology. Wil je komend seizoen een voorsprong? Dan is dit je zeil.

Het zeil omvat RBS zeillatten (licht en zwaar zijn standaard), vensters, tell tales, zeilnummers, dieptestrepen, lange rolzak, stempels en zowel de J/70 klasse als ISAF stickers.

crosscut grootzeil j/70
j/70 KLASSE GROOTZEIL RADIAL QUANTUM SAILS

RADIAL GROOTZEIL J/70

Sinds ons nieuwste ontwerp op het water is, heeft geen enkel zeil meer wedstrijden gewonnen dan ons grootzeil. Met premium doek van Dimension Polyant is de Quantum J/70 snel, gemakkelijk te trimmen en duurzaam. Dit zeil is krachtig en reageert in vlagen of bij een stevige wind goed op de achterstag. Bij iedere koers krijg je de prestatie waarnaar je op zoek bent.

Het grootzeil wordt standaard geleverd met verjongde RBS-latten, vensters, telltales, zeilnummer, diepterepen, lange zeilzak, meetstempel, klasse- en ISAF-meetstickers.

AIRX 650 GENNAKER J/70

De AirX 650 tri-radiale panelen, ontworpen met Quantum’s iQ Technology software,  worden met de laser gesneden en worden in elkaar gezet. Oversized, druppelvormige hoekversterkingen zijn uit meerdere lagen opgebouwd en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de krachten. De gennaker is uitgevoerd met een roestvrijstalen ring in de top versterkt met meerdere webbingbanden, een Rutgerson-persring aan de tack en webbingbanden in de schoothoek. Vrije kleur keuze, zeilnummers, een voorlijklijn en reguleerlijnen in achter- en onderlijk maken samen met een zeilzak het zeil compleet. Het zeil wordt voorzien van meetstempels en klasse- en ISAF-meetstickers.

j/70 KLASSE GENAKER AIRX 650 QUANTUM SAILS
j/70 KLASSE GENAKER DYNAKOTE 75 QUANTUM SAILS j/70 zeilen

DYNAKOTE 75 GENAKER J/70

Ontworpen met Quantum’s iQ Technology software. De Dynakote 75 panelen zijn met de laser gesneden en worden in elkaar gezet met oversized, druppelvormige hoekversterkingen. De hoeken zijn uit extra lagen opgebouwd en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de krachten. De gennaker is uitgevoerd met een roestvrijstalen ring in de top versterkt met meerdere webbingbanden, een Rutgerson-persring aan de tack en webbingbanden in de schoothoek. Vrije kleur keuze, zeilnummers, een voorlijklijn en reguleerlijnen in achter- en onderlijk maken samen met een zeilzak het zeil compleet. Het zeil wordt voorzien van meetstempels en klasse- en ISAF-meetstickers.

Voor meer informatie en prijs van de verschillende zeilen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Top