• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
ECHTE WEDSTRIJDZEILERS
GAAN DE UITDAGING AAN
wedstrijdzeilen quantum sails

VOOR CLUBRACERS
EN WK DEELNEMERS

VOORDEKKER QUANTUM SAILS

GRAAG ADVISEREN WIJ U

Wedstrijdgrootzeil voor een optimale prestatie

Als u een nieuw wedstrijdgrootzeil aanschaft, dan wilt u een zeil dat  aansluit op uw wensen. Een zeil waar u veel plezier aan beleeft en waarmee uw ambities kunt realiseren. Vandaar dat we u allereerst helpen met de keuze van het type zeil. Het ontwerp en de productie stellen we hier op af.

Zeilvorm is de sleutel tot performance. Dit is de reden waarom alle Quantum grootzeilen ontworpen worden met onze gepatenteerde iQ Technology. Hierbij worden driedimensionale vormgeving, en aerodynamisch ontwerp gecombineerd  om een uniek ontwerp te maken. Zo maken we elke zeil op maat op basis van verwacht gebruik en boot specifieke eigenschappen.  Deze methode gebruiken we voor onze Fusion M membraanzeilen. Het zelfde ontwerpproces zetten we in voor tri-radiale en cross-cut zeilen.

Fusion M 9000 wedstrijdmembraam Quantum Sails
Fusion m membraam wedstrijd grootzeil quantum sails

Fusion M het membraangrootzeil voor wedstrijden

Quantum’s Fusion M zeilen ontwikkelen we  met behulp van de meest technisch geavanceerde ontwerp-, lamineer- en vormgevingsmethoden. Bovendien bieden we diverse oplossingen voor verschillende boottypes, waardoor we het beste resultaat voor uw boot realiseren. Het ontwerp en productietraject staat ook bekend als iQ Technology.  Zo realiseren wij een geïntegreerd ontwerp/productieproces van zeilvormen die snel en efficiënt zijn. Met behulp van de ervaring uit  het TP52 circuit verfijnen we continue onze ontwerp- en productiemethoden. Dankzij deze kennis, krijgt u een beter grootzeil.

 

Lees verder

TRI-RADIALE WEDSTRIJD GROOTZEILEN

Bij onze tri-radiale zelen maken we gebruik van het voordeel om zeilpanelen vanuit de hoeken op te bouwen. Zo kunnen vezels in de richting van de belasting worden gelegd. Het zeil krijgt op deze wijze extra sterkte en heeft minder rek dan een cross-cut oplossing. De zeilvorm blijft langer bewaard.  We bieden verschillende materialen aan, afhankelijk van uw boot en uw wensen komen we tot een keuze.  Van geweven polyester  tot Carbon/Aramide laminaten.

Lees verder

tri-radial wedstrijd grootzeil quantum sails
wedstrijdgrootzeil cross cut quantum sails

CROSS-CUT ONTWORPEN WEDSTRIJDGROOTZEIL

Een cross-cut gesneden zeil biedt een zeer goede prijs-prestatie verhouding. Het zeil wordt opgebouwd met horizontale banen van geweven polyester. Dacron, geweven polyester, biedt een ongekende balans tussen duurzaamheid en performance. Het is nog steeds de meest populaire en betaalbare toepassing voor kleine tot middelgrote boten. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u een cross-cut zeil aanschaft voor delivery en training.

Lees verder

Ieder wedstrijdgrootzeil wordt kwalitatief hoogstaand afgewerkt. Zo worden versterkingen lichtgewicht uitgevoerd. Het zeil wordt standaard afgeleverd met zeilnummer, telltales, zeilzak en zeilbanden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top