• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
 • +31 (0)36 5369459

Zeilreparatie

VOOR EEN ZEILREPARATIE KUNT U BIJ ONS TERECHT

Onze zeilmakers werken efficiënt en nauwkeurig aan uw zeilen. Als een zeilreparatie nodig is, kunt u er op vertrouwen dat onze experts de schade vakkundig repareren. Zowel constructief als cosmetisch. Ons streven is om dit zo onzichtbaar mogelijk te doen, zodat uw zeil er zo origineel mogelijk uit blijft zien.

Zeilen worden aan beide kanten volledig nagekeken op schavielplekken, losse stiksels, schades en eventuele scheuren. Wanneer van toepassing vervangen wij de telltales in het achterlijk, zodat het zeil er weer fris uit ziet.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Wij adviseren u om alle zeilen jaarlijks te laten nakijken. Hierdoor worden potentiële problemen en schades in een vroeg stadium geconstateerd zodat ze, in overleg met u, verholpen kunnen worden voordat het een probleem wordt tijdens het seizoen.

zeilreparatie Quantum Sails controle zeil
zeilreparatie quantum sails Nederlands almere zeilmakerij
voorkom zeilreparatie controleer zeil regelmatig

Kijk uw zeilen regelmatig na, en zorg voor onderhoud

Voor een goede prestatie en lange levensduur is het belangrijk dat uw zeilen regelmatig nagekeken worden. Door ze jaarlijks te laten controleren worden potentiële schades of problemen in een vroeg stadium geconstateerd.  Zo zorgen we dat deze worden verholpen voordat problemen worden voorkomen tijdens het zeilseizoen.

Om het meeste comfort en snelheid uit uw schip te halen is het belangrijk dat uw zeilen de juiste vorm hebben. Door gebruik wordt de vorm van het zeil slechter, waardoor zeilcomfort en de boot prestaties afnemen. Regelmatige service zorgt ervoor dat vormverlies vroegtijdig wordt herkend en verholpen (recut), waardoor de levensduur van uw zeilen wordt verlengd.

Quantum Sails verzorgt alle vormen van zeilonderhoud om ervoor te zorgen dat u ieder jaar het beste uit uw zeilen kunt halen. Onze zeilmakers hebben jarenlange ervaring met de diverse materialen, en delen dezelfde liefde voor de sport als u. Daardoor zijn wij in staat  uw problemen te verhelpen met duurzame oplossingen.

Om de kwaliteit van onze services te kunnen garanderen beschikt onze zeilmakerij over moderne machines en werken wij met de best mogelijke materialen. Het grootste compliment dat wij kunnen krijgen is “Maar waar zit de reparatie dan?”. Het is ons streven om iedere reparatie of aanpassing zo onzichtbaar mogelijk uit te voeren, zodat het lijkt alsof het zeil nooit gerepareerd is.

“Wat een service, ik kon de volgende dag gewoon weer met mijn beste zeil de wedtrijd vervolgen”

Zeilen reinigen

Het regelmatig laten reinigen van uw zeilen verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat ze er langer nieuw uit blijven zien. Vuil, schimmel en zoutkristallen tasten de vezels en stiksels aan. Daarbij trekken zout en schimmel vocht aan en creëren zo een omgeving waarin schimmels zich kunnen vermenigvuldigen.  Wij werken samen met de beste zeilwasserijen in Nederland om ervoor te zorgen dat uw zeilen er weer prachtig bij staan.

Doordat de meeste zeilen in het voorjaar gemonteerd worden en daarna vrijwel het gehele seizoen in weer en wind buiten blijven worden ze na een tijdje vuil. Door het zeil professioneel te laten reinigen wordt al het vuil verwijderd en kunt u weer met een prachtig zeil varen.

toer grootzeil toergenua quantum sails

Hoe vermindert u slijtage?

Ieder zeil veroudert. De levensduur van zeilen rekenen we niet in jaren, maar in zeiluren. Want hoe vaker en langer u zeilt, des te meer uw zeil slijt. Toch kunt u het nodige doen om uw zeilen zo lang mogelijk mee te laten gaan:

 • Probeer klapperen van zeilen zoveel mogelijk te vermijden. Hijs en strijk  uw zeilen in de luwte. Als u uw zeil in- of uitrolt doe dit dan voor de wind.
 • Bescherm zeilen zoveel mogelijk tegen zonlicht. UV is slecht voor ieder zeil. Zorg dat na het zeilen zeilhoes of huik direct gemonteerd worden.
 • Als u uw zeilen vouwt, vouw dan niet op bestaande vouwen. De vezels gaan op de vouw knikken en verzwakken hierdoor.
 • Controleer uw zeilen na gebruik. Vaak ziet u dan alle kleine schades, die eenvoudig kunnen worden gerepareerd.
 • Let op dat uw zeil bij zalingen en scepters goed beschermd is.
 • Laat spinnaker of gennaker niet drogen in het tuig maar leg deze op dek of doe het thuis.
 • Berg zeilen droog op. Dat is ook voor uw boot beter.
 • Bent u langere tijd niet aan boord? Berg de rolgenua dan binnen op.
 • Laat in de winter de zeilen niet aan boord liggen.

Gaat u voor langere tijd met de boot weg? Neem een reparatieset mee. Bij ons te verkrijgen. Passend bij het materiaal van uw zeilen.

Wacht niet met repareren tot het te laat is. Kom meteen langs. U krijgt altijd een prijsopgave.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top