• IJmeerdijk 16, 1361 AA, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
Code Zero xC Quantum sails
INNOVATIEVE XC CODE ZERO
NIEUWE STANDAARD VAN QUANTUM SAILS

Cableless Code Zero– nieuw intelligent ontwerp

Het innovatieve kabelloze XC ontwerp voor Quantum’s wedstrijd en toer Code Zero’s is vervaardigd uit Fusion M membraan en ontworpen met iQ Technology®. Carbon en Aramide vezels met hoge dichtheid worden strategisch van de tophoek naar de halshoek verdeeld om voldoende spanning op het voorlijk te creëren. Een anti-torsiekabel wordt hierdoor overbodig. In plaats daar van werkt het vezelpatroon in het voorlijk als een aerodynamische structuur.

De vezels in het voorlijk worden zo over het voorlijk verdeelt dat de belasting op de top- en halshoek gelijkmatig worden overgedragen op het hele oppervlak van het zeil. Hierdoor neemt de belasting op het hele zeil toe (zodat het als een vleugel werkt) waardoor het profiel beter in zijn optimale vorm blijft, vooral bij de hogere aan de windse koersen.

Breed inzetbaar, meer performance


Doordat de Code Zero XC vlakkeren met een rechtere entry en exit vliegt als een traditionele Code Zero kan het zeiloppervlak groter zijn. Hierdoor is de Cableless Code Zero in een breder bereik van windhoeken en windsterktes in te zetten. Een traditionele wedstrijd Code Zero met middenbreedte van 75% heeft een range van 90 – 120 graden, de Cableless Code Zero kan van 70 – 130 graden worden ingezet en is daarmee meer veelzijdig.

In tegenstelling tot de onontkoombare doorhang van de anti torsiekabel staat het XC ontwerp toe dat het zeil naar voren en naar loef projecteert. Dit resulteert in een open uitstroomhoek, betere allround zeilvorm en prestaties.

Code Zero XC Quantum Sails Nl
furling Code Zero XC Quantum Sails

Makkelijk in gebruik


De Cableless code Zero levert niet alleen betere prestaties maar is ook makkelijker in gebruik. Naast het verwijderen van de zware anti-torsiekabel worden er lichtgewicht Fusion M race skins gebruikt om het zeilgewicht nog lager te krijgen. Het geringe gewicht gecombineerd met het makkelijke rollen van het zeil maakt het gebruiksvriendelijk voor de hele bemanning.

 “Met deze innovatie laat Quantum zien dat het een toonaangevende zeilmaker is; Nu mag de Code Zero op geen boot meer ontbreken.”

Het iQ Technology® voordeel

Quantum’s iQ Technology® is een van de meest uitgebreide programma’s in de zeilindustrie. Het ontwerp team van Quantum gebruikt deze gepatenteerde technologie om de exacte belastingen op tuigage en zeilen te berekenen en het vliegende profiel en performance te bestuderen. Daarnaast kan de structurele belasting op het zeil en de bevestigingspunten worden berekend. iQ vormde ook bij de Cableless Code Zero de ideale basis om tot een ontwerp met optimale zeilvorm, groot windbereik en maximaal snelheidspotentieel te komen.

Code zero CZ-XS-C2 Quantum sails

Hogere bootsnelheid en grotere hoeken


Vergeleken met een Code Zero heeft de XC Code Zero 5-10 graden meer twist. Het zeil heeft een stabieler en rechter achterlijk met een vlakkere uitstroom dit zorgt voor meer voortstuwend vermogen in alle condities.

Met het nieuwe XC ontwerp heeft het grootzeil minder last van terugslag omdat er minder materiaal in het achterlijk aanwezig is. Dit zorgt voor minder weerstand bij scherpere koersen.

code zero verschillen quantum sails

Vraag nu een offerte aan voor de innovatieve Cableless code Zero.  Of bel 036 5369459

XC Code 0 trim


Met lichtweer kan de val iets gevierd worden zodat het voorlijk losser komt te staan en zich wat meer opent zodat er met scherpere windhoeken gevaren kan worden.
In de middenrange kan het voorlijk strakker worden gevaren, dan staat het zeil zoals het ontworpen is.
Als de wind toeneemt kan de val weer gevierd worden zodat het zich maximaal naar loef projecteert en er meer voortstuwing wordt geleverd.

 Optimale trim

  1. Los voorlijk in lichtweer en bij scherpe hoeken.
  2. Strakker voorlijk in de middenbereik van het zeil.
  3. Los voorlijk bij veel wind en ruimere windhoeken.

Top