• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
Code Zero xC Quantum sails
INNOVATIEVE XC CODE ZERO
NIEUWE STANDAARD VAN QUANTUM SAILS

Cableless Code Zero– Hogere bootsnelheid & grotere hoeken

De cableless XC Code Zero projecteert zich meer naar loef en heeft 5-10 graden meer twist vergeleken met een traditionele Code Zero. Het zeil heeft een stabieler en rechter achterlijk met een vlakkere uitstroom, dat zorgt voor meer voortstuwend vermogen in alle condities. U houdt u boot beter onder controle bij halve windse koersen met veel wind. Met het nieuwe XC cableless ontwerp heeft het grootzeil minder last van terugslag omdat er minder materiaal in het achterlijk van de Code Zero aanwezig is. Dit zorgt voor minder weerstand bij scherpere koersen.

code zero verschillen quantum sails
cableless Code Zero XC Quantum Sails Nl

Breder inzetbaar, meer performance

Doordat de Code Zero XC vlakker én met een rechtere entry én exit vliegt dan een traditionele Code Zero, kan het zeiloppervlak groter zijn. Hierdoor is de Cableless Code Zero in een breder bereik van windhoeken en windsterktes in te zetten. Een traditionele wedstrijd Code Zero met middenbreedte van 75% heeft een range van 90 – 120 graden, de Cableless Code Zero beslaat 70 – 130 graden en is daarmee breder inzetbaar. In tegenstelling tot de doorhang van de anti-torsiekabel staat het XC ontwerp toe dat het zeil wel naar voren en naar loef projecteert. Dit resulteert in een open uitstroomhoek, betere allround zeilvorm en prestaties.

Makkelijk in gebruik

 De Code Zero XC levert niet alleen betere prestaties maar is ook makkelijk in gebruik. Door het verwijderen van de zware anti-torsiekabel en het toepassen van lichtgewicht race skins kan het zeilgewicht zo laag mogelijk gehouden worden. Het geringe gewicht gecombineerd met het makkelijke in- en uitrollen van het zeil maakt het gebruiksvriendelijk voor de hele bemanning. De zeilen zijn zeer enthousiast ontvangen door een brede groep booteigenaren en bemanningen. Zowel de Code Zero XC Race als Cruise zijn te gebruiken met een standaard Code Zero furler of een Top Down furler. De Code Zero XC is toe te passen binnen elk handicap systeem.

furling Code Zero XC Quantum Sails

 “Met deze innovatie laat Quantum zien dat het een toonaangevende zeilmaker is; Nu mag de Code Zero op geen boot meer ontbreken.”

Slim nieuw ontwerp

Quantum’s innovatieve XC cableless zeil is ontwikkeld met onze iQ Technology@ voor zowel high performance wedstrijdzeilen, toerzeilen als de clubracer. De Code Zero XC Race is uitgevoerd in een performance membraan, opgebouwd uit Carbon en Aramide vezels met hoge dichtheid. Deze worden strategisch van de tophoek naar de halshoek verdeeld om voldoende spanning op het voorlijk te creëren. Een anti-torsiekabel wordt hierdoor overbodig. In plaats daarvan werkt het vezelpatroon in het voorlijk als een aerodynamische structuur. De nieuwe Code Zero XC Cruise is opgebouwd uit verschillende panelen en doeksoorten. Het zeil is gebaseerd op hetzelfde structurele ontwerp en is gemaakt om de zware omstandigheden van langdurige halvewindse rakken te weerstaan.

Code zero CZ-XS-C2 Quantum sails

Vraag nu een offerte aan voor de innovatieve Cableless code Zero.  Of bel 036 5369459

XC Code 0 trim


Met lichtweer kan de val iets gevierd worden zodat het zeil zich wat meer opent zodat en er met scherpere windhoeken gevaren kan worden.
In de middenrange kan het voorlijk strakker worden gevaren, dan staat het zeil zoals het ontworpen is.
Als de wind toeneemt kan de val weer gevierd worden zodat de XC  zich maximaal naar loef projecteert en er meer voortstuwing wordt geleverd.

 Optimale trim

  1. Los voorlijk in lichtweer en bij scherpe hoeken.
  2. Strakker voorlijk in de middenbereik van het zeil.
  3. Los voorlijk bij veel wind en ruimere windhoeken.

Top