• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
ECHTE WEDSTRIJDZEILERS
GAAN DE UITDAGING AAN
wedstrijdzeilen quantum sails

VOOR CLUBRACERS
EN WK DEELNEMERS

VOORDEKKER QUANTUM SAILS

GRAAG ADVISEREN WIJ U

Ongekend snelle spinnakers

Met de spinnakers van Quantum heeft u een zeil dat zowel snel is als stabiel staat. Geschikt voor  up/down-banen te varen, maar ook voor offhore shorthanded wedtrijden. Afhankelijk van uw ambities adviseren we u het zeil (of zeilen) dat voor u het meest geschikt is. Windtunneltesten, de deskundigheid van de allerbeste ontwerpers, technologen, en productdeskundigen vormen de basis van Quantum´s wedstrijdspinnakers. Ze zijn ontwikkeld om voor de windse power te genereren in elk type wedstrijdsituatie.

Onze met iQ Software ontworpen spinnakers zijn tot in het kleinste detail geoptimaliseerd voor uw jacht. Quantum Spinnakers zijn hierdoor eenvoudig te trimmen en vooral heel snel. Optimaal geconstrueerde verstevigingen staan ons toe de spinnakers bijzonder licht te maken, zonder daarbij af te doen aan de sterkte. Quantum spinnakers zijn veelzijdig. In ORC/IRC en eenheidsklassen is het aantal spinnakers gelimiteerd, met twee of drie zeilen moet het totale wind- en koersbereik gedekt worden. Voor deze klassen heeft Quantum het S1,5 ontwerp beschikbaar, een middenweg tussen de S1 en S2.

VOOR OPTIMALE PRESTATIE ONTWORPEN, GEPRODUCEERD VOOR EEN LANGE LEVENSDUUR

Een multi-panel, tri-radiaal ontwerp verdeeld de krachten geleidelijk over het doek. Door het gebruik van extra panelen kan 3D shaping toegepast worden Hierdoor ontstaat een gelijkmatige, vloeiende vorm. Hoekverstevigingen worden gelijmd voor een maximale binding met het doek en  een vloeiende overgang. Alleen de beste kwaliteit nylon en polyester doeksoorten worden toegepast. Samen met een ongekende aandacht voor constructiedetails zorgt voor een betrouwbaar en  duurzaam zeil.

SYMMETRIsche spinnaker quantum sails wedstrijd
Spinnaker Symmetrisch Quantum Sails

Standaard eigenschappen

  • Smalle banen in de hoeken verminderen de diagonale belasting op de naden.
  • Waaiervormige radiale patches in de hoeken om het gewicht te minimaliseren.
  • Zeilnummers kunnen geverfd worden voor minimale gewichtstoename en het doek niet te verstoren.
  • Reguleerlijnen zijn standaard.
  • Het zeil wordt gemeten en voorzien van meetstempel.
  • Zeilzak wordt meegeleverd

“Onze spinnaker is ongekend stabiel en goed te trimmen. Op ruime koersen kunnen we weer planeren”

symmetrische spinnakers windhoeken quantum sails

S1 – Symmetrische Licht weer VMG spinnaker

De S1 is ontwikkeld om met licht weer optimale VMG hoeken te varen. Dat wil zeggen in omstandigheden dat er niet genoeg wind is om de boom van de voorstag te squaren en diep voor de wind te varen. Het S1 zeil is vlakker gesneden dan een S2 en  is daardoor ook in staat om met licht weer kleinere hoeken te varen. Hierdoor is het zeil ook zeer geschikt als reacher onder de 10 knopen wind, voor bijvoorbeeld offshore of coastal wedstrijden.

S2 – Symmetrische midden weer running spinnaker

De S2 is het werkpaard van iedere wedstrijdgarderobe en de meest allround spinnaker. Dit is het zeil dat gebruikt wordt zodra er genoeg wind is om de boom van de voorstag te squaren. Zo kunnen optimale voordewindse hoeken gevaren worden. Dit zeil is geschikt voor een gebruik tussen de 8 en 18 knopen, afhankelijk van vaarwater en boottype. Het zeil heeft brede schouders, waardoor het zich makkelijk voor de boot projecteert en u in staat stelt om dieper te varen dan uw concurrenten. Ook dan blijft de spinnaker toch stabiel staan.

S3 – Symmetrische zwaar weer reaching spinnaker

De S3 spinnaker is ontwikkeld voor reachen bij midden tot zwaar weer, met windsterktes waarbij de S1 te licht is en de S2 teveel power heeft om de hoek aan te kunnen. Het S3 zeil is vlakker gesneden dan een S2 en is robuuster afgewerkt dan een S1. Hierdoor kunt u met meer wind toch de hogere hoeken onder spinnaker halen. Waardoor u met wat meer wind toch de hogere hoeken onder spinnaker kunt varen. Het zeil heeft minder brede schouders van een S2, waardoor de druk verminderd en de boot stabieler zal varen met hogere hoeken.

S4 – Symmetrische zwaar weer running spinnaker

De S4 is ontwikkeld als zwaar weer running spinnaker, voor windsterktes op voor de windse koersen waar de S2 te licht voor is. Afhankelijk van het vaarwater en het boottype zal dit zeil gebruikt worden vanaf 16 knopen. Het zeil is voor de meeste boten net zo groot als een S2, maar van een zwaarder materiaal gemaakt en het ontwerp is toegespitst op het hogere windbereik. Zodat het zeil ook met meer wind gevaren kan worden, zonder dat het doek overbelast wordt.

Vraag nu een offerte aan voor uw nieuwe spinnaker. Of bel 036 5369459

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top