• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
toerzeil Quantum Sails
COMFORTABEL ZEILEN MET
TOERZEILEN VAN QUANTUM SAILS

MET UW NIEUWE TOER GROOTZEIL BELEEFT U VEEL ZEILPLEZIER

Snel en zonder teveel helling naar een bestemming. Zeilprestaties zijn net zo belangrijk voor toerzeilers als voor wedstrijdzeilers. Uw eisen aan een toer grootzeil zijn hoog: robuust, duurzaam, betrouwbaar en beperkt onderhoud.   Uiteraard stelt  het toer grootzeil u in staat om uw boot gemakkelijk en comfortabel te laten varen. Quantum toer grootzeilen geven u de ultieme zeilervaring.

dacron gewoven polyester grootzeil Quantum Sails
Toer grootzeil en toerfok Quantum sails

CROSS-CUT GEWEVEN TOERGROOTZEILEN

Een Dacron zeil (geweven polyester) kan in een cross-cut of triradiaal ontwerp worden geleverd. Cross-cut heeft als voordeel dat er minder materiaal wordt gebruikt en daarmee goedkoper is. Bij een cross-cut ontwerp worden panelen aan elkaar genaaid. De panelen lopen horizontaal van het achterlijk naar het voorlijk. Nog steeds is dit de populairste zeilvorm voor toerschepen van gemiddelde lengte. Voor veel toerzeilers een uitstekende keuze.

Lees verder

TRIRADIALE TOERGROOTZEILEN

Bij triradiale grootzeilen worden er panelen geproduceerd met een oriëntatie vanuit de drie hoeken van het zeil. Zo kunnen de krachten beter over het zeil worden verdeeld. Rek wordt beperkt en de zeilvorm blijft langer behouden.  Wij leveren triradiale grootzeilen in verschillende doeksoorten.  De tri radiale constructie heeft als voordeel dat het zeil beter te trimmen is en langer zijn vorm behoudt ten op zichtte van cross-cut gesneden zeilen.

Lees verder

toer grootzeil toergenua quantum sails
FUSION M TOERMEMBRAAM ZEIL QUANTUM SAILS

Fusion M de membraanzeilen om mee te toeren

Quantum Sails heeft specifiek voor toerzeilers membraanzeilen ontwikkeld. Het voordeel van Fusion M zeilen is dat de zeilen nog minder rekken en de zeilvorm lange tijd bewaard blijft. Dit type zeil wordt uniek voor uw schip gemaakt en geproduceerd onder hoge druk. Het vezelpatroon wordt door de ontwerper per zeil op maat gemaakt. Door beschermende films word de levensduur van het zeil verlengd. Een Fusion M zeil is betrouwbaar in alle weersomstandigheden. Voor verschillende bootlengten en zeilbehoeften zijn er specifieke oplossingen. Fusion M zeilen kunnen met verschillende vezelsoorten worden gemaakt van polyester tot carbon.

Lees verder

Ieder toergrootzeil wordt kwalitatief hoogstaand afgewerkt. Grote hoekverstevigingen en brede stiknaden verlengen de levensduur van uw zeil. Zeillatten zijn standaard verjongd en worden op maat geleverd. Standaard zijn onze toergrootzeilen voorzien van 2 reven, een cunninghamoog, dieptestrepen, telltale ruit, zeilzak en zeilbanden. Heeft u specifiek wensen, zoals doorlopende latten, een extra rif of een afwerking voor een wereldreis laat het ons weten.

“In het vierde seizoen ziet ons grootzeil er nog uit als nieuw. Op lange tochten zet ik voor de nacht een rif en dan zeilt de boot nog steeds lekker door”

Top