• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
ECHTE WEDSTRIJDZEILERS
GAAN DE UITDAGING AAN
wedstrijdzeilen quantum sails

VOOR CLUBRACERS
EN WK DEELNEMERS

VOORDEKKER QUANTUM SAILS

GRAAG ADVISEREN WIJ U

ZEILT U MET EEN GENUA OF EEN WEDSTRIJDFOK

Kunnen wij het beste met een wedstrijdfok of genua varen? Wat is het gunstigst onder IRC of ORC?  Veel gestelde vragen waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Wel kunnen we in een gesprek gezamenlijk bepalen wat voor u de juiste oplossing is.

MET UW NIEUWE FOK BENT U IN CONTROLE

Uw nieuwe wedstrijdfok of wedstrijdgenua van Quantum Sails heeft een ongekende vorm. Minimale rek en zeilvorm zijn de belangrijkste factoren die het succes van uw zeil bepalen. De beste aandewindse prestaties en minimale rek brengen helling en roerdruk aanzienlijk terug. Quantum biedt een grote reeks mogelijkheden voor de wedstrijdzeiler. Waarbij wij ieder zeil op maat ontwerpen en produceren om aan te sluiten bij uw boot, type wedstrijden, ambities en budget. Binnen de hoofdcategorieën, Fusion M, tri-radiaal en cross-cut bieden we verschillende alternatieven.

wedstrijd fok Quantum sails
fusion M wedstrijd genua racefok quantum sails

FUSION M Membraanzeilen

Quantum’s Fusion M zeilen worden geproduceerd met de meest geavanceerde ontwerp en lamineer methodes in de industrie: iQ Technology.  Dit resulteert in snelle efficiënte zeilen met een uitstekende vorm. Quantum Sails biedt een groot aantal verschillende oplossingen die onze zeilmakers afstemmen op uw wensen.

Lees verder

TRI-RADIALE WEDSTRIJDFOK OF GENUA

Bij een tri-radiale wedstrijdgenua of wedstrijdfok worden de zeilpanelen ontworpen met een oriëntatie vanuit de drie hoeken van het zeil. De krachtverdeling wordt hierdoor zo goed mogelijk over het zeil verdeeld. De rek blijft zo beperkt en de zeilvorm langer behouden. Met meerdere beschikbare doeksoorten en materialen is een tri radiaal gesneden voorzeil een goede keuze voor de ambitieuze wedstrijdzeiler

 

Lees verder

wedstrijdgenua of wedstrijdfok triradiaal quantum sails
crosscut wedstrijdgenua of wedstrijdfok quantum sails

Crosscut wedstrijdgenua of fok

Een wedstrijd genua of fok kan in cross-cut gesneden Polyester worden geleverd.  Nog steeds de meest populaire en betaalbare constructie methode voor kleine tot middelgrote wedstrijdboten. Met een ongekende balans tussen performance en duurzaamheid.

Een cross cut gesneden voorzeil is een goede oplossing als u uw wedstrijdzeil na een paar seizoen wilt gebruiken om mee te toeren. Of voor lange afstandswedstrijden kan de cross-cut een verstandig alternatief zijn.  Kortom een cross-cut voorzeil is een goede aanvulling op uw zeilgarderobe.

Lees verder

Hoogniveau van afwerking

Iedere wedstrijdfok en genua wordt kwalitatief hoogstaand afgewerkt. Zeilen zijn standaard voorzien van, of worden geleverd met:

  • dieptestrepen en telltales;
  • meetgegevens en stempel voor ORC en/of IRC;
  • zeilnummers in genua’s zaling en scepterpatches;
  • verjongde zeillatten op maat bij fokken;
  • zeilzak.

“Volgens mijn concurrenten klopt mijn handicap niet meer. Met de nieuwe fok ga ik als de brandweer”

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top