De Vendée Globe met Didac Costa

by admin

Iedere zeiler herkent de uitdaging van de grote zeilevenementen zoals de America’s Cup of de Vendée Globe.
Bieden deze evenementen alleen een podium aan de beste professionals en bekende namen? Niet noodzakelijkerwijs. Dat toont de Catalaanse brandweerman en 2020 Vendée Globe-zeiler Didac Costa.

lees verder

10 tips voor een check van uw zeilen

by admin

Het eind van het seizoen is het moment voor een zeilcheck. Dat betekent dat de voorbereiding op het volgende seizoen nu al begint! Hierbij onze tips om ervoor te zorgen dat uw zeilen er helemaal klaar voor zijn. Met wat extra aandacht beleeft u meer plezier van uw zeilen.

lees verder

Tips voor zeiltrim en sturen bij aan wind zeilen met veel wind

by admin

Aan het begin van het seizoen staat er vaak meer wind, dan in de zomer.  Juist als we nog even moeten inslingeren. Velen vinden het lastig om in om zwaarder weer te zeilen, zeker aan het begin van het seizoen. Maar met enkele kleine aanpassingen in trim en bij het sturen kunt u grote winst maken. De principes gelden zowle bij het zeilen van een wedstrijd of voor het comfortabel zeilen van een toertocht. Lees hier wat u moet weten om aan de wind op snelheid te komen, beide zeilen in balans te brengen, de helling te beperken en de golven te trotseren.

lees verder

Hoe u de slijtage aan zeilen beperkt

by admin

Ieder zeil veroudert. De levensduur van zeilen rekenen we niet in jaren, maar in zeiluren. Want hoe vaker en langer u zeilt, des te meer uw zeil slijt. Toch kunt u het nodige doen om uw zeilen zo lang mogelijk mee te laten gaan:

lees verder

8 Tips voor het trimmen van de fok op de J/70

by admin
    1. Zorg voor markeringen op uw schoten en deck dat de triminstellingen zijn te repeteren. Dit is cruciaal, zodat je terug kunt gaan naar de basisinstellingen.
    2. Communiceer regelmatig met uw stuurman over de trim: Snelheid-opbouw, hoogte, etc. Waar prioriteit ligt vraagt een andere trim. Belangrijk is dat dat u beide aan hetzelfde doel werkt.

lees verder