• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
Melges zeilen eenheidsklasse quantum sailsIN DE TOP VAN IEDERE KLASSE
J/111 zeilen Quantum Sails eenheidklasse

J/111 Zeilen

Q

De J/111 zeilen van Quantum Sails zijn superieur door een combinatie van ontwerp, zeilvorm en strikte productieprocessen. Zo hebben we zeilen ontwikkeld die constant presteren. Onze ontwerpen worden getoetst op het water tijdens wedstrijden en testen. De feedback van de eigenaren en Quantum-teamleden wordt vervolgens gebruikt in het bijstellen van de ontwerpen. Met onze zeilen zijn Wereld-,  Europese en Noord-Amerikaanse kampioenschappen  gewonnen.

Onze aandewindse zeilen zijn snel en duurzaam, de uitgebreide tuning guide maakt het makkelijk om de trim op verschillende omstandigheden af ​​te stemmen. Een van de succesfactoren is de samenwerking tussen het grootzeil en de voorzeilen. De vijf verschillende fokken zijn speciaal ontworpen voor specifieke windsnelheden en omstandigheden. Quantum biedt daarnaast vier verschillende asymmetrische spinnakers, bewezen snel tijdens wedstrijden, die de totale windrange afdekken.

J/111 Fusion M J1 Light fok

light jib fok j/111 quantum sails
jib fok light j/111 voor golven quantum sails

J/111 Fusion M J1W Light Wave fok

J/111 Fusion M J2 Medium fok

medium jib j/109 quantum sails
zwaarweer fok, heavy jib j/111 quantum sails

De Heavy fok heeft een vezeldichtheid van 16.000 denier in het midden van het achterlijk. Het zeil en is gemaakt uit een mengsel van carbon en Twaron. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste technologie van vezels en laminaat. Het zeil is ontworpen om gedurende lange tijd competitief te zijn. Het zeil heeft een windrange van 16-24 knopen wind. De fok wordt geleverd met T-ring aan de schoothoek, tell talles, dieptestrepen, lange zeilzak, en meetsticker.

J / 111 Fusion M J3.5 heavy fok

De vezeldichtheid van de J3,5 is 18.000 denier. De fok is gemaakt van een mengsel van carbon en Aramide vezels. Het voldoet aan de klasse-regels voor een zware weerfok, het zeil blijft onder het maximale oppervlakte van 29,33 m2. Windrange van de fok is vanaf 24 knopen wind.  De fok is voorzien van een voorloop aan de tophoek om het zeil goed te kunnen hijsen/ rollen in het Facnor rolsysteem en wordt geleverd met T-ring aan de schoothoek, tell talles, dieptestrepen, lange zeilzak, en meetsticker.

j111 fusion m grootzeil Quantum Sails

J/111 Fusion M grootzeil

Dit Fusion M ™ membraanzeil is gemaakt van carbon en zwarte Aramide®-vezels. Het membraan heeft minimale rek en is heel duurzaam. Extra vezel banen zorgen voor duurzaamheid en garanderen topprestaties gedurende het verwachtte windbereik. Het ontwerp is in de loop der jaren geëvolueerd en specifiek afgestemd op de J/111. Het grootzeil kan worden geleverd met voorlijkpees of een Antal 40-systeem met karren.

Het J/111 grootzeil is standaard uitgevoerd met zeilnummers, meetstempel, ISAF-meetsticker, Cunningham hole, reguleerlijn met klem, tell tales, zeilbanden, lange zeilzak , vijf zeillatten (toplat doorlopend) en één rif.

J/111 A1.5 Light gennaker

A1,5 gennaker, light, lichtweer j/111 quatum sails
gennaker A2 runner j/111 quantum sails

J/111 A2 Runner Gennaker

Dit zeil is onze allround gennaker voor up/ downbanen. Binnen de maximale klassematen en met maximale projectie voor een grote downwindsnelheid. Het zeil is ontworpen om te presteren in de een brede windrange van 0 tot 25 knopen wind.

De gennaker wordt geleverd met geschilderde V-trimstrepen en zeilnummers, een retriever patch met lijn aan het onderlijk, spinnakerzaks, ISAF-meetsticker, Spectra schoothoekstrop.

J/111 A2.5 REACHING GENNAKER

Dit is het perfecte zeil voor zwaar weer op een up/down baan. Het is een sterke full-size gennaker gemaak  in Airx 700 doek. Om de boot goed in plané te krijgen kunnen er hoeken mee gevaren owrden. Tegelijkertijd is de vorm veelzijdig genoeg om diep te kunen varen als de wind wegvalt.

De gennaker wordt geleverd met geprinte V-trimstrepen, zeilnummers, ‘lazy sheet’ beschermer, een strijkpatch, lijn aan het onderlijk, spinnakerzak, ISAF-meetsticker, Spectra schoothoekstrop.

J/111 A3 REACHER GENNAKER

De A3 is een reaching gennaker. Deze gennaker is 10 m2 kleiner dan de klasseregels toelaaten. Het zeil is snel bij schijnbare windhoeken van 80-135 graden. De midden breedte is kleiner en het zeil is vlakker dan de A2. Een echte reaching gennaker die ook dienst kan doen als zwaar weer zeil.

De gennaker wordt geleverd met geschilderde V-trimstrepen en zeilnummers, een retriever patch met lijn aan het onderlijk, spinnakerzaks, ISAF-meetsticker, Spectra schoothoekstrop.

gennaker j/111 heavy reach a3, zwaarweer quantum sails

Uiteraard zijn de J/111 ook te optimaleren voor ORC en/of  IRC. Onze zeilmakers adviseren u graag.

Top