• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
Melges zeilen eenheidsklasse quantum sailsIN DE TOP VAN IEDERE KLASSE

J/80 zeilen voortdurend in ontwikkeling

Quantum is vanaf dag één bij de J/80-klasse betrokken. De J/80 zeilen kennen voor ons geen geheimen. We hebben uren getest en verfijnd om u te helpen het meeste uit uw J/80 te halen. Onze J-Boat-divisie bestaat uit ontwerpers en zeilers die continu werken aan nieuwe ideeën en verbeteringen. Met Quantum Sails zijn meerdere wereld-, Europese kampioenschappen en nationale titels behaald.

Onze nieuwste Fusion M Aramide fok en Dacron grootzeil zijn snel. Dankzij onze uitgebreide tuning guide is het eenvoudig om de basisinstellingen goed te hebben staan. Zo is uw J/80 goed ​​te trimmen in verschillende omstandigheden. Fok en grootzeil werken aan de wind goed samen. Het grootzeil en de fok zijn voor uiteenlopende windomstandigheden goed te trimmen. Met de vergevingsgezinde en snelle Quantum- gennaker bent u in staat om met uw J/80 diepe hoeken te zeilen met behoud van snelheid.

J/80 zeil grootzeil gennaker fok quantum sails
fok quantumsails j/80 genua

Fusion M fok J/80

De J/80 fok is gemaakt met ons Fusion lamineerproces. Dankzij ons unieke uithardingsproces zijn we in staat iedere fok dezelfde zeilvorm te geven. Een must bij eenheidsklasszeilen. Het achterlijkprofiel maakt gebruik van de klassenregels en heeft meer oppervlakte dan de meeste andere fokken bij de bovenste zeillat. De nieuwe matte film biedt een grotere UV-bestendigheid en zorgt zo voor een langere levensduur van het zeil. Bijkomend voordeel is dat deze film minder krimp bij het lamineren oplevert. Tijdens het zeilen hebt u minder last van schittering in het zeil wat zorgt voor minder vermoeide ogen en een beter zicht.

Het zeil wordt geleverd inclusief dieptestrepen, verjongde RBS zeillatten, tell tales, lange rolzak en ISAF-meetsticker.

GROOTZEIL J/80

Het grootzeil is in de loop der jaren geëvolueerd tot het meest gebruikersvriendelijke grootzeil in de klasse. Het gebruik van duurzaam dicht geweven Dacron zorgt ervoor dat de zeilvorm langer behouden blijft. Bovendien is het eenvoudig  te trimmen met schoot,  achterstag en de valspanning.

Het grootzeil is standaard uitgevoerd met een voorlijkpees, zalingvensters, zeilnummers & klasseteken, verjongde RBS latten, dieptestrepen, losse broek, zeilhoes en ISAF-meetsticker.

j/80 zeilen wedstrijdgrootzeil Dacron Quantum Sails
J/80 zeilen Gennaker wedstrijd Quantum Sails

J/80 AIRX 600 ASYMMETRISCHE SPINNAKER

De Quantum J/80 gennaker is het grootste zeil op de markt. Het zeil is ontworpen met behulp van Quantum Sails  eigen software. De gennaker is gemaakt voor wedstrijden op up/down banen. Het zeil projecteert zich makkelijk naar loef waardoor je in lichter weer dieper kunt varen. Deze gennaker heeft een spectra-voorlijktouw, reguleerlijnen aan achter- en onderlijk en wordt geleverd met een zeilzak en ISAF-meetsticker

 J/80 SUPERKOTE 60 ASYMETRISCHE SPINNAKER

Het ontwerp van deze gennaker is identiek aan die van de Airx 600. Het verschil zit in het materiaal. Het zeil is ontworpen met behulp van Quantum Sails  eigen software. De gennaker is gemaakt voor wedstrijden op up/down banen. Het zeil projecteert zich makkelijk naar loef waardoor je in lichter weer dieper kunt varen. Deze gennaker heeft een spectra-voorlijktouw, reguleerlijnen aan achter- en onderlijk en wordt geleverd met een zeilzak en ISAF-meetsticker

Afbeeldingen en logo’s kunnen op diverse manieren in alle drie de zeilen worden aangebracht. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Meer weten over J/80 zeilen?  Vraag een offerte aan.

Top