• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459

SPECFICATIES TOERGENNAKERS

De verschillende types gennakers. Aan u de keuze

A2 | Running Gennaker

De A2 is het voordewindse zeil voor langeafstandzeilers. Dit is de grootste gennaker uit onze range van toergennakers. Het zeil is optimaal te gebruiken bij schijnbare windhoeken van 120 tot 175 graden. Het zeil is ideaal voor ruimere koersen waarbij de schoot ver gevierd wordt, waardoor de gennaker zich mooi voor de boot projecteert en daardoor achter het grootzeil vandaan komt, waardoor het maximale oppervlakte benut wordt. Het A2 ontwerp met haar vergevingsgezinde intredehoek aan het voorlijk is zeer eenvoudig te trimmen en staat rustig.

De A2 gennaker wordt gemaakt uit nylon spinnakerdoek. De uit onze wedstrijdzeilen afgeleide triradiale snit en druppelvormige radiaalversterkingen maken de A2 een robuust, verdraagzaam en een extreem veelzijdig zeil.

A2 SCHEMA GENNAKER QUANTUM SAILS
a3 gennaker, schema

A3 | AP Reaching Gennaker

De A3 is het grootste ruime/halve windse zeil (reaching) voor langeafstandzeilers en tegelijkertijd het allroundzeil voor de meerderheid van de zeiljachten. Dit zeil is een gennaker, dat gemiddeld een middenbreedte heeft van 100% van de onderlijklengte, waardoor u het zeil optimaal kunt gebruiken bij werkelijke windkhoek van 80 tot 145 graden. Het A3 ontwerp met haar vergevingsgezinde intredehoek aan het voorlijk is zeer eenvoudig te trimmen en staat rustig.

De A3 gennaker wordt gemaakt uit nylon spinnaker doek. De uit onze wedstrijdzeilen afgeleide triradiale snit en extra grote druppelvormige radiaalversterkingen maken de A3 een robuust, verdraagzaam en extreem veelzijdig zeil.

  • Projects maximum of area to weather of the middle when eased.
  • Stabiel en eenvoudig te trimmen.
  • Sterk met spectra loef leach.
  • Traanvormige versterkingen.
  • Volledig tri-radial ontwerp.
  • Zetten en strijken kan met een snuffer
  • Te gebruiken tussen de 4 en 20 knopen

A5 | Reaching Gennaker

De A5 is net iets kleiner dan de grote A3 en geeft uw boot een optimale performance in scherpere koersen. Met een Midden/onderlijklengteverhouding van van 85 tot 90% is de V5 een zeer goed allround ontwerp voor windsterktes van 6 tot 25 knopen. Zijn vlakke profiel stelt u in staat koersen te varen die u met een gewone asymetrische spinnaker niet kunt varen. In het zeil zit al onze ervaring uit de wedstrijdwereld verwerkt wat betreft constructie en profilering.

De A5 kunt u op koersen gebruiken die beduidelijk hoger zijn dan halve wind. Ook projecteert de A5 zich op ruimere koersen aan de loefzijde, wat zorgt voor een goede voortstuwing en een eenvoudige trim. Het is de perfecte zeilgrootte voor onderbemande schepen en in het bijzonder geschikt voor de moderne performance cruiser. De Quantum A5 met zijn robuuste afwerking. speciale profilering en verkleind oppervlak stelt u in staat om bekwaam en zeker ook met meer wind met een gennaker te varen.

A5 schema gennaker quantum sails

Graag adviseren we u welk zeil het beste bij u, uw boot, bemmaning en budget past. U krijgt altijd een advies en uiteindelijk een grootzeil op maat.

zoekt u een symetrische spinaker?

Uitteraard kunnen we die ook een toeruitvoering leveren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top