• Marinaweg 12, 1361 AC, Almere, Netherlands
  • +31 (0)36 5369459
toerzeil Quantum Sails
COMFORTABEL ZEILEN MET
TOERZEILEN VAN QUANTUM SAILS

UW NIEUWE VOORZEIL: EENTOERFOK OF GENUA

De toerfok of -genua is voor veel zeilers het belangrijkste zeil aan boord. Quantum maakt met veel precisie en aandacht voor detail een voorzeil voor iedere toerzeiler. Voor Quantum zijn duurzaamheid, trimgemak en performance gelijkwaardige criteria in de ontwikkeling van genua of fok.

Zeilvorm is de sleutel voor een goed zeil, dit is de reden waarom alle Quantum zeilen worden ontworpen met onze gepatenteerde iQ Technology. Met deze aanpak worden driedimensionale vormgeving en aerodynamisch ontwerp gecombineerd  om een uniek ontwerp te realiseren. Elk zeil is uniek en op maat gemaakt op basis van uw wensen, vaargebied en boot specifieke eigenschappen.

VOORDRIEKHOEK VERSUS GROOTZEIL

Bij een in verhouding groot grootzeil kunt u volstaan met een relatief kleine genua. U kunt dit afleiden uit de lengte van het onderlijk van het grootzeil (E-maat) in verhouding tot de afstand van mast tot voorstag (J-maat). Als deze maten gelijk zijn of als de E-maat langer is dan de  J-maat dan kan de genua kleiner blijven. Neem in uw afweging ook  de bemanning en het zeilgebied mee. Uiteraard adviseren wij u graag bij uw keuze.

Tegenwoordig worden de meeste voorzeilen op een rolsysteem gevaren. Dat is makkelijk, veilig en spaart ook nog eens binnenruimte. De vraag is of u kunt volstaan met één rolgenua, of heeft u meerdere voorzeilen van verschillend formaat nodig?  En als het een zeil wordt, is het dan een genua of een toerfok? Onze voorzeilen kunt u gedeeltelijk inrollen om te reven. Liever geen zeilen wisselen dan is een handzame allround toerfok een oplossing.

toergenua of toerrolfok Quantum Sails koop nieuw

Crosscut geweven polyester toergenua

Een dacron (geweven polyester)  toerfok of toergenua levert Quantum Sails in een cross-cut of triradial ontwerp. Crosscut heeft als voordeel dat er minder materiaal nodig is en daarmee goedkoper is  in de productie. Bij een crosscut ontwerp worden panelen aan elkaar genaaid. De panelen lopen horizontaal van het achterlijk naar het voorlijk. Nog steeds is dit de populairste zeilvorm voor toerboten van gemiddelde lengte. Een uitstekende keuze, vele zeilers hebben seizoenen lang plezier van deze zeilen.

Lees verder

TRIRADIALE TOERFOK OF TOERGENUA

Bij Tri-radiaal gesneden toerfokken of toergenuas worden de zeilpanelen zo geproduceerd  dat deze vanuit het midden van het zeil naar de hoeken lopen. De krachtverdeling kan zo beter over het zeil worden verdeeld. Rek wordt beperkt en de zeilvorm blijft langer behouden. Behalve geweven polyester zijn er ook andere materialen beschikbaar.  een zeil dat langer zijn vorm behoudt, nog beter te trimmen is maar door o.a. grotere materiaalgebruik duurder is dan een cross-cut zeil.

Lees verder

toerredail toerfok toergenua quantum sails
fusion m toerfok quantum sails membraan genua

FUSION M MEMBRAAN TOERFOK OF GENUA

Fusion M Membraan zeilen maken gebruik van een composiet constructie. De zeilen worden stuk voor stuk gemaakt met een uniek vezelpatroon toegespitst op de ontwerp toepassing en het beoogde gebruik. Er kunnen verschillende vezelsoorten worden toegepast in de zeilen. De Fusion M zeilen zijn sterker, hebben minder rek, betere zeileigenschappen en vormvastheid zonder dat de duurzaamheid in het geding komt. Een goede keus voor de zeiler die de hoogste eisen stelt aan zijn zeilen.

 

Lees verder

Iedere toergenua en toerfok is kwalitatief hoogstaand afgewerkt. Grote hoekverstevigingen en brede stiknaden verlengen de levensduur van uw zeil.  Rolzeilen kunnen met schuimstroken langs het voorlijk worden uitgevoerd. U kiest zelf de kleur van de optionele UV strook. Standaard zijn onze zeilen voorzien van dieptestrepen, telltale ruit, zeilzak en zeilbanden.

“Mijn Quantum zeilmaker adviseerde mij om voor een toerfok te kiezen. Nu ga ik nog gemakkelijker overstag en hoef zelden te reven. Op ruime koersen zet ik met weinig wind de gennaker bij”

Interesse in andere toerzeilen van Quantum Sails? Ga naar:

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Top